loru, odśwież stronę i po kłopocie
Problem z wycieraczką bagażnika
Zwiń
X
-
witam mam ten sam problem probowałem wyjac silniczek
ale niemoge zdjac wycieraczki . srubke odkreciłem tą co trzyma ja
prosze o pomoc©koda Octavia Combi zaprezentowano w roku 1997. W maju 1999 roku wprowadzono wersję z napędem 4 x 4. W sierpniu 2000 roku model Combi wraz z całą gamą samochodów Octavia przeszedł face lifting.
Komentarz
-
-
delikatnie opukaj mlotkiem okolice osi wycieraczki (puknij w przegub, tak jakbys chcial go 'dobic'). po demontazu sprawdz czy prad dochodzi wogole do silnika tejze wycieraczkikazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
o właśnie, ja mam to samo i już byłem gotowy kupić nowy silniczek, ale z tego co piszecie to można to naprawić... u mnie jest tak, ze jak nacisnę tą dźwigienkę od wycieraczki to słychać z silniczka takie...no nie wiem jak to inaczej nazwać..."pierdzenie" sorry za słowo myślicie że jest zapieczony i można go przeczyścić i dalej będzie śmigać?
Komentarz
-
-
holek88, na 90% kupuj drugi silnik. 'zjadlo Ci' przekladnie slimakowa. przerabialem to w "golfinie" szwagierki ....
nieuchwytny21, musialbys sie postarac zeby stluc szybe jak nie masz sciagacza to
puknij delikatnie (naprawde wystarczy delikatnie) tam gdzie ramie wycieraczki sie zgina (1 cm od osi) i opukuj w dodatkowo w tym miejscu tak jabys chcial obrocic ramie wycieraczki wzgledem jej osi. jak podniesiesz ramie to puknij tak jakbys chcial podniesc je jeszcze bardziej .... ewentualnie podjedz do mnie, mam i mlotki i sciagacze :szeroki_usmiechkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
rss, Działa!!! udało się! jednak wd40 i młotek pomógł! ta cała przekładnia się zapiekła, ale na wd40 i kombinerki nie ma mocnych, do tego ta śruba od silniczka, jakby się obsunęła z tej zębatki, i przeskakiwała na ząbkach, stąd głośne tarcie, ale juz wszystko ładnie śmiga, sprysk przedmuchałem i płyn leci aż miło popatrzeć Powodzenia wszystkim w naprawach! warto, jakieś 150zł za używany silniczek zostalo w kieszeni
Komentarz
-
-
słychać że chodzi pompka czy silniczek? chyba to są dwie niezależne rzeczy w jednej części jakby. Generalnie, jeżeli słychać że silniczek chodzi, to jeszcze nic straconego, zobacz, może było tak jak u mnie i przeskakują zębatki, bo się zapiekły. generalnie rozbiórka tego jest mega szybka, więc nie będziesz miał problemu żeby tam zajrzeć. ale jak już silniczka nie słychać, to już chyba wymiana...
Komentarz
-
Komentarz